23 EYLUL 2016 ODA BASKANIMIZ ECZ. NIHAT OZTURK'UN GENEL KURUL KONUSMA METNI

Sayın Başkan,sayın divan çok değerli meslektaşlarım;
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Sözlerime başlarken 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemize yapılan darbe girişimini ve bu girişime katkı verenleri bir kere daha lanetliyor bu girişime kahramanca direnen tüm milletimizi kutluyor ,hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor yaralılara da Allahtan şifalar diliyorum.

Bu darbe girişimi ülkemiz ve milletimiz açısından yeniden doğuş .yeniden kurtuluş.yeni bir mücadelenin ve yeni bir istiklal savaşı nın başlangıç günüdür.Milletimizin hür iradesine kastedildi,insanlarımız herhangi bir siyasigörüş farkı gözetmeden meydanlara çıktı.Tanklara bombalara karşı direndiGazi Meclisimiz bombalandı 240 şehit verdik,yüzlerce gazimiz var,
Bizlerde bu kalkışmayı öğrenir öğrenmez diğer bütün meslektaşlarımızla irtibat kurarak hükümet meydanına gelerek elimizden geldiğince darbeye direndik ,demokrasi nöbetlerine katıldık.Destek veren katkıda bulunan tüm meslektaşlarımı buradan tebrik ediyorum.

FETÖ,PDY terör örgütünün hiçbir zaman tek başına hareket etmediğini biliyoruz. PKK,PYD, DAİŞ gibi diğer terör örgütleri ile birlikte hareket ediyor ve hepsi onları güdümüne alan ÜST AKLIN emir ve talimatlarını yerine getiriyor.
15 Temmuz darbe girişimi bizim için olduğu kadar onlar için de yeni bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum.
Bu örgütün üyelerine mutlaka yeni yöntemlerle yeni görevler yeni ihanet yolları öğretilecek Başkaca girişimler denettirilecektir.Su uyur düşman uyumaz atasözünü bir kere daha hatırlamalı,daima uyanık ve dikkatli olmalıyız.
Darbe girişiminin ilk raundunu millet olarak kazandığımıza inanıyorum.Bu mücadeleye kesinlikle devam etmeli, diğer terör örgütlerine de aynı ciddiyet ve kararlılıkla mücadele etmeliyiz.Şimdiye kadar kendi ilimizde yaptığımız demokrasi mitinglerini YENİKAPI RUHUYLA, uygun aralıklarla diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte öncelikle komşu illerimizde sonrada doğu ve güneydoğudaki illerimizde de tekrar ederek bir şölen bir bayram edasıyla gururla birlikte olduğumuzu, hertürlü teröre aynı ruhla mücadele edeceğimizi ,aramızdaki bağların gücünü, ülkemizi kimseye böldürtmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermeliyiz.
Bildiğiniz gibi 15 Temmuz’dan sonra zorunlu olarak OHAL ilan edildi.Terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde çok değişik meslek gruplarından gözaltına alınan tutuklanan kişiler olduğu gibi ,serbest eczacılardan da gözaltına alınan ,tutuklananlar oldu.

Bizler hangi terör örgütü olursa olsun bu örgütlere destek veren katkı sağlayan herkesin sonuna kadar karşısındayız,en ağır cezalarla cezalandırılmalarını istiyoruz.Ancak ısrarla haksızlığa uğradığını ifade eden meslektaşlarımız mevcut.Bu meslektaşlarımızın SGK sözleşmeleri iptal edildi,fatura kesmelerine müsaade edilmedi.Geçmiş alacakları ödenmedi.

Tabii bu durum da eczacı iflasa sürüklenmiş oluyor.Şayet gerçekten bir yanlışlık varsa tazmini ve düzeltilmesi mümkün olmayan bir sonuca gelinmiş oluyor.Şu anda kamu görevlileri için olası yanlışlık varsa bunu düzeltme olanağı sağlandı.Suçlu olmayanların yüreğine su serpildi.
Ancak eczacılar için kendisini ifade etme olanağı şu ana kadar sağlanmadı.En azından gözaltına alınıp serbest bırakılanlara bazı işyerlerine kayyum atandığı gibi ,söz konusu eczanenin sahip ve mesul müdürünün uzaklaştırılarak ,ECZACI KAYYUM atanması ,SGK sözleşmesinin devamının sağlanması suretiyle ,Eczacıların ilerideki olası haksız mağduriyetlerin önüne geçilebilecektir.

Değerli Meslektaşlarım;
Bu sene bizler için en önemli konulardan 6736 sayılı bazı alacakların yapılandırılması kanunun getirdiği kayıt düzeltme kanunu ile getirilen faizsiz cezasız kayıt düzeltme hakkı olup , Matrah artışı ve stok affı dır.
Elimize geçen bu olanağı muhasebecilerimizle görüşerek en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir.
Eczacılarımızın aynı zamanda ITS stokları ile raf stoklarını da eşitlemeleri gerekmektedir.Kısaca stokta olmayan fakat ıts stoklarında var olanları deaktive etmeleri,ya da ıts stoklarında var olup ta mali kayıtlarında gözükmeyen ilaçlarını dengeleyebileceklerdir.

Er ve erbaş reçeteleri karşılanmasında 31 Ağustos 2016 da SGK ya devredildi.Kaos ortamı nedeniyle bu bilgi 04/Ağustos günü Eczacı Odasına değilde eczaneye hitaben geldi.Buna rağmen meslektaşlarımızın bilgisi olamayacağı düşüncesi ile bütün arkadaşlarımızla paylaştım.Ancak bu arada eski usulde reçete karşılayan meslektaşlarımın olduğunu öğrendim.TEB ile irtibata geçerek bu reçetelerin müstehaklık sorgularının reçete tarihine göre sorgulanması imkanı ile ödenmesini sağladık.
Smart eczane programı için görevlendirme yaparak bazı arkadaşlarımızın eğitim alarak aldıkları eğitimi önümüzdeki günlerde gerekli hazırlıkları yaparak bizlerle paylaşmalarını sağlayacağız.Arzu eden arkadaşlarımız bu eğitime katılabileceklerdir.

İş sağlığı ve güvenliği zorunluluğu 01 Temmuz 2017 ye ertelendi.Eczanelerin tamamen bu kanunun dışına çıkarılması için çalışmalar yapılıyor.
Tabelalar için eczane standartına göre henüz netleşmedi ama aşağı yukarı belli oldu gibi.2018 Yılından sonra değişimin başlayacağı ifade ediliyor.Yeni eczane açacak meslektaşlarımız buna göre bir değerlendirme yapmaları menfaatleri icabıdır.
Sözlerime burada son verirken katılımnızdan dolayı hepinize teşekkür eder her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim23/09/2016
Ecz.Nihat Öztürk