Manuel Reçetelerde Başhekimlik Onayı Hakkında

11.10.2016

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA,

Bilindiği üzere,

07.10.2016 tarihli ve 29850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sosyal Güvenlik Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu web sayfasında değişikliklerin işlenmiş olduğu güncel Sağlık Uygulama Tebliği, maddelerin geçerli olacağı yürürlük tarihleri ile birlikte yer almaktadır. 07.10.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan SUT değişikliği kapsamında değişen/düzenlenen maddelerin yürürlük tarihlerinin yer aldığı karşılaştırmalı tablo, web sayfamızda yayımlanmaktadır.

Tebliğin4.1.5 Elektronik reçete düzenlenmesibaşlıklı bölümünün (5) inci bendinde yapılan ve 15.10.2016 tarihinden itibaren geçerli olacak düzenleme hakkında 11.10.2016 tarihinde yayımlanan “Manuel Reçetelerde Başhekim Onayı Hakkında” başlıklı duyuru ile, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklık getirilmiştir:

“Bilindiği üzere 7.10.2016 tarih ve 29850 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 15.10.2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan Sağlık Uygulama Tebliğinin Elektronik reçete uygulaması başlıklı 4.1.5 maddesinin beşinci fıkrası “ MEDULA sisteminin ve/veya sağlık hizmet sunucusuna ait sistemin çalışmaması nedeniyle e-reçetenin düzenlenememesi halinde manuel olarak düzenlenen reçete üzerinde e-reçete olarak düzenlenememesine ilişkin “Sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir” ibaresi kaşe ya da el yazısı şeklinde belirtilmeli ve bu ibare başhekim tarafından onaylanmalıdır. (Yukarıda tanımlanmış olan istisnai hallerde düzenlenen manuel reçetelerde bu ibare aranmayacaktır.)” olarak değiştirilmiştir.

Bu itibarla sistemlerin çalışmaması nedeniyle 2.ve 3.basamak sağlık hizmet sunucularınca e-reçete düzenlenemediğinde oluşturulan manuel reçetelerin “Sistemlerin çalışmaması nedeniyle e-reçete düzenlenememiştir” ibaresi ile birlikte başhekimlik tarafından da onaylanması zorunludur. Başhekimlik onayı olmayan 2. ve 3.basamak sağlık hizmet sunucularınca düzenlenen manuel reçetelerin bedeli Kurumca ödenmeyeceğinden sözleşmeli eczanelerce bu reçetelerin karşılanmaması gerekmektedir.”

Bilgilerinizi ve üyelerinize duyurulmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman ÜNEY

Kurum duyurusu için tıklayınız.