tebrp Uygulamasına Yeni Modüller Eklendi

Değerli Meslektaşlarımız,

Bilindiği üzere, Birliğimiz tarafından Farmasötik Bakım Asistanı olarak tasarlanan tebrp Web Uygulaması15 Kasım 2017tarihinde sizlerin kullanımına sunulmuştu. Özel bir kurulum ve güncelleme gerektirmeyen yeni farmasötik bakım asistanı tebrp'yi kullanabilmek için www.tebrp.com adresine girerek hesap oluşturan aktif kullanıcı sayımız12.000’iaşmış durumda.

Birliğimiz tarafından meslektaşlarımızınücretsizkullanımına sunulan tebrp web uygulamasına gösterdiğiniz ilgi ve destek için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Türk Eczacıları Birliği olarak tebrp web uygulamasının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için çalışmaya devam ediyoruz.

Kullanıcılarımız tarafından iletişim modülü üzerinden800ün üzerinde geri bildirim yapıldı. Geri bildirimler doğrultusunda sadece yazılım geliştirme faaliyeti olarak700’ün üzerinde uygulama güncellemesi gerçekleştirildi.

Veritabanı geliştirme faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. Sadece ilaç dışı ürün kategorisinde2500’e yakın yeni müstahzar,1000’e yakın ürüne ilişkin etkin madde bilgisi,800’e yakın KÜB/KT bilgisi eklendi/güncellendi.1200’ün üzerinde müstahzar görseli eklendi.

tebrp, tüm bu güncellenme ve geliştirmeler ile nitelikli bir Farmasötik Bakım Asistanı olmanın yanısıra meslektaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bir ilaç bilgi kaynağına dönüşmeye devam ediyor.

Değerli Meslektaşlarımız,

tebrp’ye iki yeni modül daha eklenerek sizlerin kullanımına sunulmuştur.

• Majistral Reçete Modülü
  • Toplu Müstahzar Arama Modülü

Majistral Reçete Modülü

• Herhangi bir ek kurulum gerektirmez.
  • www.tebrp.comadresinden erişim sağlayarak kullanılabilir.
  • Majistral reçeteler oluşturabilir, oluşturulan reçeteler kaydedilebilir, düzenlenebilir, daha sonra tekrar görüntülenebilir.
  • Girilen formüle ilişkin hesaplamalar güncel tarifeye göre otomatik olarak yapılmaktadır.
  • Reçete raporuna bir tık ile ulaşabilir, rapor yazdırabilir, bilgisayara kaydedilebilir.
  • Kolaylık sağlaması için sıvı formdaki kimyasal maddelerin dansite değerleri sisteme eklenerek hesaplamaya dahil edildi.
  • Etil alkol için alkol çevrimi aracı dahil edildi. Bu sayede ilgili hesaplama otomatik olarak yapılabiliyor.
  • Majistral reçete içindeki müstahzarlar reçeteye güncel fiyatları ile eklenerek hesaplamaya dahil edilmektedir.

Toplu Müstahzar Arama Modülü

• Karekod, barkod veya müstahzar adı ile arama yapılabilir
  • Toplu olarak karekod ekleyerek müstahzarlara ilişkin temel bilgiler ve detaylı mali döküm alınıp, düzenleme yapılabilir.

Değerli Meslektaşlarımız,

tebrpgeliştirme aşamasında vereceğiniz katkının bizler için çok değerli olduğunu belirtmek isteriz. Her türlü görüş ve önerilerinizi uygulama içerisindeki iletişim modülünden ya datebrp@teb.org.tr adresine e-posta yolu ile gönderebilirsiniz.

Birlikte daha iyi bir tebrp için bilgilerinize sunarız.