Ulusal Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası

41.A.10346
29.01.2019

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

"Topluma, Eczacıya, Kamuya İlaç Olmak" vizyonu ile çalışmalarına yön veren Birliğimiz, 54 Bölge Eczacı Odası aracılığıyla tüm illerimizde yaygın erişim ağına sahip kamu kurumu niteliğinde bir sağlık meslek örgütü olarak hizmet etmektedir.

Birliğimiz ve Bölge Eczacı Odalarımız tarafından, kamuoyunda takdir toplayan çeşitli bağış ve sosyal yardım kampanyaları yürütülmektedir. Son dönemlerde yurt genelinde kan bağışlama eğiliminin yetersiz olduğu yönünde yazılı ve görsel medyada yer alan haberler doğrultusunda eczacılarımız ve Bölge Eczacı Odalarımızdan Birliğimize yapılan bildirimler neticesinde tüm Türkiye genelinde Bölge Eczacı Odalarımız aracılığı ile bir Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası organize edilmesi kararı alınmıştır.

Bölge Eczacı Odalarımıza üye 37.000'i aşkın meslektaşımızın tüm Türkiye genelinde sürdürülecek "Ulusal Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası"na katılarak bağış yapmaları, içinden geçilen süreç ile ilgili olarak çok ciddi bir katkı sunacaktır.

Bu doğrultuda, tedavi görmekte olan tüm çocuklarımız ve hastalarımız için umut kaynağı olabilmek, başlatılan kan bağışı kampanyalarının daha da güçlenmesine destek sağlayabilmek adına Türk Kızılayı tarafından hazırlanan Ulusal Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası hakkında Birliğimiz organizasyon çalışmalarına başlamıştır. Bu noktada, Bölge Eczacı Odalarımızın iletişim bilgileri Türk Kızılayı ile paylaşılacaktır.

Daha etkin ve verimli kan ve kök hücre bağışı sürecinin yapılandırılabilmesi adına odalarımızın Türk Kızılayı şube ve temsilcilikleri ile iletişime geçmeleri süreci hızlandıracaktır.

Bilindiği üzere, 2018 yılının Kasım ayında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde Lösemi (Juvenil Miyelomonositik Lösemi–JMML) teşhisi konulan 3.5 yaşında ve kan kanserinin çok özel bir türü ile mücadele eden Öykü Arin Yazıcı ve kök hücre bağışı ihtiyacı olan diğer hastalara da destek sunabilmek adına söz konusu bağış kampanyasında, gönüllü meslektaşlarımızın kan bağışının yanı sıra kök hücre bağışı da yapmaları büyük önem arz etmektedir.

Sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçası ve halkımıza en yakın sağlık danışmanı olan biz eczacıların bu kampanyaya sunacağı desteğin önemini hatırlatır, konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesi ve süreç ile ilgili gerekli girişimlerin başlatılmasını saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY

Türk Kızılayı'nın Bölge şubelerine ulaşmak için tıklayınız.